Rólunk

Alapítványunk 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy egy menhelyet létesítsen főleg az esztergomi gyepmesteri telepen halálra váró kutyák mentésére. Ezt a célt, igaz szerény körülmények között gyorsan elértük és 2005 óta a menhely folyamatos bővítésével és korszerűsítésével mára már egy időben 120 kutyának tudunk biztonságos és jó színvonalú menedéket biztosítani, amíg új gazdát találunk nekik.

Mivel tisztában vagyunk vele, hogy az áldatlan kóbor kutya helyzet csak szemléletváltással javítható, többek között alapvető feladatunknak tartjuk az oktatást is. Ennek egyik formája lehet a már gazdánál lévő kutyák és azok tulajdonosainak tanítása. Rengeteg kutya kerül hozzánk még ma is viselkedési problémák miatt, melyek sokszor megoldhatók lennének szakember segítségével.

Egy nagy álmunk vált valóra, amikor 2010-ben lehetőséget kaptunk a menhely mögötti gazos terület hasznosítására kutyaiskola létesítése céljából. Egy csapat lelkes önkéntes és kiképző hatalmas munkája árán sikerült egy gyönyörű gyeppel rendelkező pályát kialakítani ahol 2010. áprilisa óta fogadjuk a tanulni vágyókat.

Mivel a kutyaiskola alapvető célja állatvédelmi szempontokon alapul, ezért fajtától, kortól és származástól függetlenül várja azokat a gazdákat, akik kutyájukkal olyan életet szeretnének élni, mely mindkettőjüknek ideális és a kutyát nem tartó környezetet sem zavarja. Ezen kívül bárki megtalálja nálunk a lehetőséget, ha kutyájával “komolyabb” szándékai vannak, legyen az munkakutya képzés, agility vagy speciális felkészítés.

A menhelyünkről örökbefogadott kutyák gazdáinak ajánljuk, hogy legalább az alapok elsajátításáig járjanak kutyaiskolába, hiszen nagyban megkönnyíti az első időszak felmerülő problémáit, sőt már az örökbefogadási folyamat ideje alatt a menhelyről is látogathatja jövendőbeli kutyája az iskolát.

Az iskolát a tagok adományából tartjuk fent, illetve a tagsági díjjal a menhely működését is támogatja az, aki nálunk tanul kutyájával.

Pálmai Andrea
Bogáncs Menhely Esztergom
+36 30 235 2795